3F Superliga

FÆLLES FODBOLD: VERDENS FØRSTE VIRTUELLE TRIBUNER I AARHUS

Interessen for fodbold og byens førstehold er massiv i Aarhus, og selvom det ikke var muligt at tage på stadion under Covid-19 har AGF fansene bakket deres klub fantastisk op i den svære tid.

I slutningen af maj blev kampene i 3F Superliga fløjtet op igen, og AGF valgte at fejre genåbningen med at introducere en helt ny digital fodboldoplevelse til rivalopgøret mod Randers FC. I tæt samarbejde med videoplatformen Zoom ville AGF give deres fans en unik mulighed for at få en fælles tilskueroplevelse sammen med dem, de plejer at gå til fodbold med.  Det skulle ske på et virtuelt stadion, som fans havde mulighed for at hente gratis billetter til. Kongstanken var, at det øjeblik kampen blev fløjtet i gang, kunne fans samles virtuelt med dem, der havde indløst billet til samme virtuelle tribuneafsnit. Der var hele 22 forskellige afsnit, som fans kunne vælge plads på – lige som på et almindeligt fodboldstadion.

 

Randers-fans havde mulighed for at vælge et udebaneafsnit, den neutrale tilskuer kunne vælge en neutral plads, og AGF-sæsonkortholderen kunne vælge sin sædvanlige sektion, hvor han/hun kunne overvære kampen med fodboldkammeraterne. Med andre ord ville man sidde sammen med dem, man plejede – bare hjemme i stuen i sundhedsmæssige forsvarlige omgivelser. 

 

Fælles Fodbold var navnet på det store digitale initiativ, der krævede ikke færre end 23 mand at afvikle under kampen, og som var udviklet hen over de seneste måneder i samarbejde med Zooms eksperter indenfor den virtuelle møde-teknologi.

 

Fælles Fodbold blev en kæmpe succes. Mere end 10.000 fans havde hentet virtuelle billetter til rivalopgøret og på videovæggen på stadion kunne man se, at mange overværede kampen sammen. Så mange at AGF vurderede at helt op til 30.000 fans så med hjemme fra stuerne. De mange virtuelle tilskuere på stadion var med til både at skabe en federe fodboldstemning hjemme i stuerne og ikke mindst løfte kampoplevelsen for spillerne på Ceres Park.

 

AGF anfører Patrick Mortensen udtalte efter kampen:

– Det er fantastisk at se den opbakning vi fik. Man bliver helt rørt – jeg ikke havde regnet med, at så mange bakkede op. Og dagen igennem kunne man også se mange folk i byen med trøjer og flag rundt omkring i Aarhus. Det gør os stolte og vi er glade for det og for at folk støtter os under kampene hjemmefra.

 

AGF valgte at invitere til mere fælles fodbold i 2019-20 sæsonen, og det kreative initiativ vakte og massive opbakning fra fans international opsigt, hvor store medier som NY Times, Marca, The Guardian med flere gav Fælles Fodbold spalteplads.